Share

Shruti- Tushar residence clock

This clock was designed to fit into a white minimal apartment The common area needed a clock and a blank wall in the living room was identified for this. In line with the rest of the design, this product had to look minimal. Also, it needed to serve a sculptural purpose as the space is devoid of any art work.The design is therefore conceptualised as two simple clock mechanisms concealed within a wall, each fitted with only one hand of the clock - hour and minute. By separating the two elements and placing them in a staggered fashion, the two hands form different compositions through the day, lending the sculptural quality that was desired, while still stating time, though not in a very obvious manner.

  • Year :2014
  • Client : Shruti-Tushar
  • Status : Completed
  • Location : Bengaluru